Botoks

Botoks Nedir?
Botoks yirmi yılı aşkın süredir, şaşılık, migren gibi tıbbın değişik branşlarında tedavi amaçlı kullanılan bir ilaçtır. Kasları gevşeterek istenen etkinin görülmesini sağlar.
Botoks Nasıl Bir Etkiye Sahiptir?
Duygularımızı ifade etmek için her gün defalarca yüzümüzdeki kasları kullanırız ve zamanla kullandığımız bu kaslarımız cildimizde kırışıklıkların belirgin hale gelmesine sebep olur. Her insanın mimiklerini kullanma miktarı aynı olmadığı için aslında oluşan kırışıklıklar da yaştan bağımsızdır. Kaşlarını çok çatan bir insanın kaş arasındaki çizgi yirmili yaşlarında bile belirgin hale gelebilir ve daha yaşlı görünmesine sebep olabilir. İster daha genç bir görünüm için, ister daha az mimik kullanmak ve kırışıklık görünümünü önlemek amacıyla botoks enjeksiyonu yapılabilir. Botoks enjeksiyonu ile kaslar geçici bir süre ile gevşetilir ve bu süreç zarfında cilt kendini yenileme fırsatı bulur.
Botoks enjeksiyonu yapılacak olan bölgenin ihtiyacına göre doktorun ve hastanın karşılıklı fikir birliğine varmasından sonra uygun dozlarda yapılır. Sanılanın aksine botoks enjeksiyonu sonrasında yüzde maske gibi bir görünüm oluşmaz ve çok doğal bir görünüme sahip olabilirsiniz.
Özellikle sahne sanatlarıyla ilgilenen ve yüzleri ön planda olan sanatçılar bu tarz doğal botoks enjeksiyonunu tercih etmekteler. Botoks işleminin ardından kaslar daha az hareket eder, alın daha düz ve parlak gözükür, uygulanan bölgedeki ince kırışıklıkların görünümü azalır. Botoks ile daha dinlenmiş ve genç bir görünüme kavuşulur. Üçüncü aydan itibaren botoksun bu etkisi azalır ve kaslar yavaş yavaş eski haline döner. Tekrarlayan botoks uygulamalarıyla, zamanla daha uzun süreli etkiye sahip olunarak özellikle yüzün üst kısmındaki yaşlanma ciddi olarak yavaşlatılabilir. Ayrıca alına yapılan botoks enjeksiyonunun migren ağrılarına iyi geldiği de bilinmektedir. Botoks’un etki süresi yaşa, yaşam tarzına, metabolizma hızına, kullanılan ilaçlara ve kasları kullanma alışkanlıklarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır?
- ♦ Kaş arası
- ♦ Alın bölgesi
- ♦ Yüz çevresi
- ♦ Kaz ayakları
- ♦ Burun üzeri tavşan çizgileri
- ♦ Diş sıkma tedavisi
- ♦ Gummy smile (diş etinin görünmesi)
- ♦ Barkod (sigara) çizgileri
- ♦ Aşırı terlemeyi önlemek için koltuk altları
- ♦ El içi ve ayak tabanı terlemesi
- ♦ Pürtüklü çene
- ♦ Platisma (boyun) bantları
Botoks Enjeksiyonunun Yan Etkileri Var mıdır?
Botoksun yan etkisi yok denecek kadar az ve geçicidir. Hafif bir baş ağrısı ve enjeksiyona bağlı noktasal morarmalar görülebilir.
Botoksun Etkisi Ne Kadar Sürer?
Botoks uygulamasının ömrü kişiden kişiye, botoks yapılan bölgeye, işlem esnasında kullanılan doza göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak botoksun ömrü 4 ile 6 ay arasında değişmektedir. 2. uygulamayı yaptırdıktan sonra botoksun etkisi süresi de uzar. Botoksun etkilerini daha uzun hale getirebilmek için kişinin en az 5 - 6 seans aynı bölgeye botoks yaptırması gerekir.
Botoks Uygulamasından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?
Botoks uygulaması kesinlikle eğitim almış uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Uygulama uzman kişiler tarafından uygulandığında işlemin riskleri yok denecek kadar azdır. Botoks uygulaması yapılan bölgede hafif morarma ve kızarıklık, baş ağrısı, nadiren grip benzeri şikayetler olabilir. Tedavinin ardından uygulama yapılan bölge ovuşturulmamalı, baş dik tutulmalı, ağır egzersizden kaçınılmalıdır.
Kimlere Botoks Uygulanmaz?
- ♦ Hamileler ve emziren anneler
- ♦ Nöromüsküler hastalığı olanlari
- ♦ Kanama bozukluğu olanlar
- ♦ Uygulama bölgesinde aktif enfeksiyonu olanlari
Botoks Fiyatları Ne Kadardır?
Botoks uygulamasının fiyatları tercih ettiğiniz kliniğe, kişiye uygulanacak doza ve uygulama yapılacak bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Konu ile ilgili detaylı bilgi için klinikle iletişime geçebilirsiniz.
Copyright © 2023 Dr. Gülşen Erdem | Özel Estebella Polikliniği. Tüm Hakları Saklıdır.
Dr. Gülşen Erdem'e Sorun