Mezoterapi

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, vitaminlerin, minerallerin ve enzimlerin karışımlar halinde çoklu mikroenjeksiyon tekniğiyle cildin orta tabakasına hekim tarafından uygulanmasıdır. Orta deri anlamına gelen mezoterapi ilk kez 1952 yılında Michel Pistor tarafından uygulandı ve 35 yıl sonra Fransız Tıp Akademisi tarafından geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul edildi. Kan ve lenf dolaşımını düzenlemek, hücreleri yenilemek, cildi tazelemek, yağları eritmek, bölgesel incelme sağlamak, selülitleri yok etmek, saç dökülmesini engellemek, çatlakları, lekeleri ve ağrıları gidermek amacıyla uygulanan mezoterapi; vitamin, mineral, enzim, homepatik ilaçlar ve aminoasitlerin karıştırılıp mikroenjeksiyonla cilde enjekte edilmesini işlemini kapsar.

Ağızdan alınan veya kas-damar içine enjekte edilen ilaçlar her zaman hedeflenen bölgeye kadar ulaşamazlar. İlaçların bir kısmı emilemeden parçalanır ve yok olur. Bu nedenler ilaçların etkisi sınırlı kalır. Öte yandan bu yollarla alınan ilaçlar kan yoluyla tüm vücuda yayılabilir istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Mezoterapi uygulamasında ise ilaçlar direkt olarak sorunlu bölgeye enjekte edilir ve yan etki oluşturmadan maksimum fayda elde edilir.

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapide uygulamasında cildin orta katmana bazı özel solüsyonlu enjeksiyonları uygulamak için çok ince iğneler kullanılmaktadır. Mezoterapinin ana amacı ciltte tahribata yol açan iltihaplanma ve zayıf kan dolaşımı gibi temel sorunları ortadan kaldırmaktır. Mezoterapide standart bir solüsyon formülü yoktur. Mezoterapi uygulamasını yaptıracak kişinin sorununa göre birçok farklı vitamin, mineral, bitki özleri gibi karışımlar kullanılabilir.

Mezoterapi Tedavisi Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Mezoterapi tedavisinde yaklaşık 1-2 hafta ara ile yapılan 4-6 seanslık tedavi bir kür olarak kabul edilir. Tedavi sonucu oluşan canlılık ve iyilik halinin korunması için 3-6 ayda bir tekrarı önerilmektedir.

Mezoterapi Ne İşe Yarar?

Mezoterapi uygulamasında kullanılan ilaç karışımları hialuron asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller, hormonlar, enzimler ve amino asitlerden hazırlanmaktadır. Hazırlanan mezoterapi karışımının doğrudan cilde verilmesi kolajen ve elastin gibi yapıyı uyararak uygulamanın yapıldığı bölgedeki kan dolaşımını hızlandırırken lenfatik dolaşımı ve bağışıklığı da düzenleyerek cildin yenilenmesine yardımcı olur.

Uygulanacak mezoterapi oranı ve seansı ne kadar doğru olursa sonuçları da o kadar başarılı olur.

Mezoterapi Nerelere Uygulanır?

  • Cilt bakımı, gençleştirme, yenileme, kırışıklık tedavisi, anti aging kapsamında yüze, ele, boyuna ve dekolte bölgesine uygulanabilir.
  • Bölgesel yağları yok etme (lipoliz) kapsamında mide bölgesine, göbeğe, kalçaya, bel yanlarına, uyluk içine, diz yastıklarına, göz torbalarına, yanaklara, gıdı bölgesine ve enseye uygulanabilir.
  • Selülit giderme kapsamında bacaklara uygulanabilir.
  • Çatlakları giderme kapsamında bacaklara, göbek bölgesine, sırt bölgesine uygulanabilir.
  • Sıkılaştırma kapsamında karın bölgesine ve kolların altına uygulanabilir.
  • Saç dökülmelerini engellemek için saça uygulanabilir.
  • Spor yaralanmaları ve migren gibi durumlar sonucunda ağrıyı gidermek amacıyla ağrılı bölgelere uygulanabilir.

Mezoterapi Tedavisinin Herhangi Bir Yan Etkisi Var mıdır?

Mezoterapi işlemi sonrasında uygulama yapılan bölgede morluk görülebilir. Çok nadir de olsa alerji vakaları bildirilmiştir.

Mezoterapi Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bütün tedavi yöntemlerinde olduğu gibi mezoterapi tedavisinden sonra da yapılan uygulamanın iyi sonuç vermesi için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Mezoterapi tedavisinden sonra uygulama alanında genellikle morluklar oluşabilir. Oluşan morluklar küçüktürler birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçerler. Mezoterapi uygulamasını yaptırdıktan sonra bir hafta boyunca kesinlikle denize ve suya girilmemelidir. Bu süre boyunca güneşten korunmalı, bir hafta solaryum alınmamalıdır. Uygun güneş koruyucuları kullanılabilir.

Mezoterapi Fiyatları

Mezoterapi uygulamasının fiyatları, uygulamanın yapılacağı bölgeye ve uygulanacak maddeye göre değişkenlik göstermektedir. Fiyatlandırmayla ilgili daha doğru bilgi alabilmeniz için kliniğe gelip tedavi planı oluşturmanız gerekmektedir.

Dr. Gülşen Erdem'e Sorun

Lütfen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu bilgilendirmesini okuyarak, kutucuğu işaretleyiniz.