Vücut Mezoterapisi

Vücut Mezoterapisi Nedir?

Vücut mezoterapisi bölgesel zayıflamada konusunda sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Bu mezoterapi yönteminde amaç sorunlu bölgeye küçük dozlarda mezoterapi karışımları enjekte ederek yağ hücrelerini azaltmaktır. Vücut mezoterapisinde cilt altına enjekte edilen bu karışımlar sayesinde, kan dolaşımında düzelme ve lenfatik sistemde canlanma artar, hücre içi yağ metabolizması hızlanır. Böylece mezoterapi sonrasında cilt altı yağ dokusunda yağ hücre sayısı azalarak serbest kalmış yağ asitleri dolaşımla vücuttan atılır.

Vücut Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

Vücut mezoterapisi yağ yakıcı bir takım ürünlerden karıştırılarak oluşur. Bu karışım uzun iğneler yardımıyla sorunlu bölgelere enjekte edilir ve mezoterapi uygulaması gerçekleşmiş olur. Cildin altına enjekte edilen bu karışım sayesinde lenfatik sistemde canlanma artar ve hücre içi yağ metabolizması hızlanır. İşlemin sonunda da cilt altındaki yağ dokusunda yağ hücre sayısı azalarak serbest kalmış yağ asitleri dolaşımla vücuttan atılır.

Vücut Mezoterapisi Hangi Bölgelere Uygulanır?

Vücut mezoterapisi bacaklara, karın ve mide bölgesine, yanlara ve basenlere, sırta ve kollara uygulanmaktadır.

Vücut Mezoterapisi Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Mezoterapi işlemii yaptırmaya gelmeden iki gün önce uygulamanın yapıldığı gün ve sonrasındaki iki gün işlem yapılacak kişiye yağsız, karbonhidratsız proteinden zengin bir diyet verilir. Belirtilen süre içerisinde bol su tüketmesi ve alkol almaması gerekmektedir. Toplam 5 gün boyunca bu diyete uyulması gerekmektedir.

Vücut Mezoterapisi Kaç Seans Yapılır?

Vücut mezoterapisinin seans süreleri bölgenin büyüklüğüne göre 15 ila 30 dakika sürmektedir. Kişiden kişiye değişen seans sayıları olmakla birlikte ortalama olarak 5 ila 10 gün arası 1 seans olarak uygulanmaktadır.

Mezoterapi uygulaması yaptırdıktan sonra ise ayda 1 koruma seansı uygulanarak hasta kontrollü şekilde takip edilmektedir. Yine ortalama 8 – 12 ayda bir olacak şekilde mezoterapi kürü tekrarlanabilir.

Vücut Mezoterapisi Kimlere Uygulanmaz?

Vücut mezoterapisi uygulamasını herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişiler rahatlıkla yaptırabilir. Fakat kalp yetmezliği bulunan kişilere, diyabet hastalarına, hamilelik ve emzirme dönemindekilere, böbrek rahatsızlığı bulunan kişilere ve antikuagülan tedavisi gören hastalara yapılmamalıdır. Yine uygulamayı yaptıracak kişide haşimato ya da tiroit ile ilgili herhangi bir rahatsızlık varsa daha dikkatli olarak uygulamayı yapmak gerekir.

Vücut Mezoterapisi Ağrılı ya da Acılı Bir Tedavi Yöntemi midir?

Vücut mezoterapisi uygulamasında kullanılar iğneler çok ince uçlu olduğu ve cildin hemen altına uygulama yapıldığı için çok fazla bir acı hissedilmez. Kullanılan bu iğneler özel olarak üretilmektedir. Ama acı eşiği çok düşük olan kişilerde hafif acı hissi oluşabilir.

Vücut Mezoterapisinin Yan Etkileri Var mıdır?

Vücut mezoterapisi uygulamasından sonra hastada geçici kızarıklık, cilt hassasiyeti veya morluklar oluşabilir. Bu oluşan durumlar kesinlikle kalıcı değildir. Vücut mezoterapisinin ciddi ve kalıcı bir yan etkisi yoktur. Oluşabilecek yan etkilerin tamamı hafif ve geçicidir. Bunun yanısıra hafif yanma veya kaşıntı da olabilir. Ama sonuç olarak mezoterapi uzun yıllardan beri yapılan, etkinliği gözlenen kozmetik dermatolojik işlemlerin başında gelen bir uygulamadır.

Vücut Mezoterapisi Uygulamasının Fiyatları Ne Kadardır?

Vücut mezoterapisi uygulamasının fiyatları kişiden kişiye göre değişmekte olup hastaya kaç seans uygulanacağına göre belirlenmektedir. Net bir fiyat bilgisi alabilmek için kliniğe gelip muayene olmanız ve size uygun bir tedavi planı oluşturulması gerekmektedir.

Dr. Gülşen Erdem'e Sorun

Lütfen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu bilgilendirmesini okuyarak, kutucuğu işaretleyiniz.